INGYEN SZÁLLÍTUNK MÁR 50 000.- Ft RENDELÉSI ÉRTÉK FELETT!

Kreatív Játékok

   

Kreatív Játékok

A kreatív folyamatban létrejött termék értéke azzal mérhető, hogy mennyire új és értékes. A kreatív termék lehet csupán az egyén tapasztalatvilága szempontjából (szubjektíven) új. Ez a kreatív folyamat értelmezéséből is következik, ami szerint lehet belső, élményszerű, szubjektív oldala is. Így a tanulók különböző tevékenységei, produktumai is lehetnek kreatívak. Ezek szerint a kreatív termék egyre magasabb szintjeit különböztetjük meg:Kifejező kreativitás szintje, amikor a gyerek tudását, véleményét, érzésvilágát a legkülönfélébb tevékenységi formákban nyilvánítja ki: szóban, írásban, rajzban, feladatok megoldásában, játékosan, kötöttségek nélkül.Produktív kreativitás: itt megjelenik a tendencia a szabad játék korlátozására és ellenőrzésére. Az elsajátított ismeretek alkalmazásának igénye és képessége szükséges a kreatív produktum előállításához, problémamegoldáshoz.Feltaláló (inventív) kreativitás: a kitalálás és felfedezés jellemzi ezt a szintet. Legfontosabb eleme a hajlékonyság, vagyis az új és szokatlan kapcsolatok meglátása az előzőleg nem összefüggő részek között.Újító (innovatív) kreativitás A személy a meglévő produktumba újat visz, amitől az jobbá válik, vagy esetleg egészen másként, új módon old meg feladatokat, problémákat, s ez jobb, ész szerűbb, mint a régi megoldási mód.Teremtő kreativitás: az alkotás legmagasabb szintje. Alapjaiban teljesen új elv, vagy feltevés keletkezik.Az első szint már óvodáskorban jelentkezik, és az egyén vagy tanulók egyre magasabb szintekre juthatnak el.A fenti kreatív tulajdonságok elindítják a kreatív folyamatot, amely a személyiség belső élménye és külső tevékenysége. Az alkotó tevékenység gondolkodásbeli és cselekvésbeli területe különböztethető meg.  

Játék, szórakozás, fejlesztés és alkotás is egyben! Ez a mesés gyöngyfűző szett számos lehetőséget és kihívást rejt magában, hiszen a kis gyöngyök és virágok a kezeid alatt mesés ékszerré és fejdísszé válnak! Csak egy kis kézügyességre, a fantáziádra és kreativitásodra lesz szükség hozzá! A dobozban található sablonnal egy nem mindennapi koronát varázsolhatsz magadnak, mégpedig olyan színekben és díszítéssel, amilyet csak megálmodsz hozzá! A koronádon már rajta vannak a legdíszesebb ékek, csak arra várnak, hogy a kis lyukakra ráfűzd a színes gyöngyöket és virágokat.
A gyöngyfűzés nemcsak hatalmas móka, de kreatívan fejleszti a kézügyességedet, a képzelőerődet és a fantáziádat is. A szép munkához precíz mozdulatokra és koncentrációra is szükséged lesz majd. Az elkészült koronád pedig tökéletes kiegészítője lesz farsangi királykisasszony jelmezedhez, de egy királylány mindig királylány, így viseld bátran otthon is, amikor csak kedved tartja.


X