Interaktív Játékok

   

Interaktív Játékok:

Az interaktivitás vagy interaktív játékok annak a fokmérője, hogy a különböző kommunikációs technológiák milyen mértékben képesek egy olyan mediatizált közeget létrehozni, amelyben a résztvevők képesek egymással szinkron és aszinkron módon egyaránt kommunikálni és részt venni a kölcsönös üzenetváltás folyamatában közös játékban.

Az interaktivitás és interaktív játékok a rendezett információk befogadásának aktív folyamata, amelyben a befogadó fél a befogadás során döntéseket hoz, ezt a közvetítő felé visszajelzi, és a folyamat ennek megfelelően, változásokkal halad tovább. Jellemző (de nem egyetlen) példája egy interneten lévő oldal, ahol különböző menüpontok között lehet válogatni, majd továbbhaladni.

Az interaktivitás a felhasználó részéről mindig cselekvést feltételez. Feltétele továbbá egy olyan számítógépes program, ami a felhasználótól érkező jeleket fogadni, értelmezni tudja, és az annak megfelelő, következő akciót létrehozza. Interaktív játékok széles választéka megtalálható webáruházunkban, mint pl. a Lucy, Lola  interaktív kutya, vagy a mesemondó kutya, Fisher Price tanuló kutyus.


X