Imoji Figurák

   

Nincs találat


Imoji:

Mosolygós arc? Puszidobás? Sírva röhögés? Hát persze!

Ezek a kedvenc smiley jeleid a netes beszélgetésekből.

1982-ben Scott E. Fahlman, a Carnegie Mellon Egyetem professzora volt az első, aki a kettőspont, a kötőjel és a zárójel segítségével a világon először horizontális Imoji írt egy levélben. Először főként komolytalan dolgok jelölésére alkalmazta, ami eleinte csak a számítástechnikához értő személyek körében, majd az egész világon elterjedt.

Az interneten az Imoji hangulatjelek azért terjedtek el, hogy pótolják a beszélgetés során az arckifejezéseket, gesztusokat, amik nélkül a mondanivaló néha félreérthető. Ezek összefoglaló elnevezése Imoji (emóció + ikon), de ehelyett sokszor a smiley (=mosolygó) angol szót használják.

Az Imoji többnyire fekvő tartásban ábrázolják az arcot. Ilyen módon az egymás után gépelt jelek kiadhatják a szemet, orrot, szájat. Különböző testrészek hozzáadásával, elhagyásával illetve a felhasznált jelek változtatásával számos változat hozható létre. Az Imoji, vagy hangulatjel nyomtatott írásjelek olyan sorozata, amely egy emberi arcot formál, és általában valamilyen érzelmet fejez ki.

   

   


X